7 hectaren op nieuwe bedrijventerrein Beerse-Zuid al verkocht

Acht bedrijven met in totaal 180 werknemers hebben intussen een perceel grond aangekocht op Beerse-Zuid. Het gaat om Keukens Raeymaekers, Garage Van Dyck, carrosseriebouw Wilmsen en ijsroomfabrikant B’Nice uit Beerse, onderhoudsproducten Loda en aluminiumconstructies KA Construct uit Malle, het funderings- en beschoeiingsbedrijf Van Rooy FBT uit Ravels en draai- en freeswerken Stubbe uit Lille en Rijkevorsel. “We merken dat vooral bedrijven uit de regio zich herlokaliseren op het bedrijventerrein Beerse-Zuid. Dat is een positieve zaak waardoor we een KMO-zone met gezonde lokale bedrijven krijgen”, zegt Guy Proost van intercommunale IOK, de ontwikkelaar van het terrein langs de Antwerpseweg in Beerse. De voorbereidingen voor de ontwikkeling van de uitbreiding zijn in 2005 gestart.

Op het nieuwe bedrijventerrein Beerse-Zuid is in totaal 7 hectaren van de 33 hectaren beschikbare grond verkocht. De intercommunale IOK voert besprekingen voor de verkoop van nog eens zes hectaren industriegrond. De bedrijvenzone zou in totaal goed moeten zijn voor 600 arbeidsplaatsen, maar dat zijn niet allemaal nieuwe jobs.

De gemeente Beerse en IOK installeerden aansluitend op het natuurgebied Epelaar-Schrieken een natuurbuffer van 12 hectaren. Die buffer wordt overgedragen aan Natuurpunt. “De invulling van het bedrijventerrein verloopt snel wat een invloed heeft op de tewerkstelling in Beerse”, meent Stefan Poortmans, schepen van Industrie in Beerse. De gemeente werkt ook aan een betere bewegwijzering van de bedrijven in Beerse.