Het is een traditie geworden. Telkens in de eindejaarsperiode komt bouwbedrijf Vanhout met een kookboek waarvoor de eigen medewerkers en relaties de recepten leveren en dat bedeeld wordt als eindejaarsgeschenk. “Voor de 5de uitgave pakten we het extra feestelijk aan”, zeggen Michaël Joris en Stefan Vleugels, de makers van het boek.

“We daagden deze keer onze collega’s en mensen uit onze projecten uit om in groep en voor een groep te koken”, doet Michaël Joris het verhaal. “Bijkomende voorwaarde was dat het op verrassende locaties moest gebeuren die zoveel mogelijk werfgerelateerd waren. Daar werd massaal op gereageerd.”

In totaal 115 mensen leverden een bijdrage door in groepen van 10, 15 of zelfs 20 mensen te koken, waarbij een aantal het voorgerecht maakte, anderen het hoofd- en nagerecht. Dat het er tijdens de kooksessies vrolijk aan toeging, blijkt uit de veelheid aan foto’s die in het boek staan afgedrukt.”

1.200 exemplaren
“De gerechten die staan beschreven, zijn bedoeld voor grotere groepen. De concepten kunnen heel eenvoudig worden vermenigvuldigd”, aldus nog Michaël Joris.

Het Vanhout-kookboek kreeg dit jaar de titel ‘Koken op grote hoogte’ en telt 176 pagina’s tegenover 80 pagina’s de vorige jaren. Het verschijnt op 1.200 exemplaren en wordt vanaf volgende week als eindejaarscadeau bedeeld aan de eigen medewerkers en relaties.