500 nieuwe jobs bij Nike

Door de bouw van een bijkomend distributiecentrum voor de Europese Logisitieke Campus (ELC) in Laakdal gaat de Amerikaanse sportartikelengigant binnenkort op zoek naar 500 bijkomende werknemers. De uitbreiding moet in 2016 operationeel zijn.

De ELC in Laakdal telt momenteel al een oppervlakte van 210.000 vierkante meter, met daarnaast nog eens 40.000 vierkante meter opslagcapaciteit in Herentals. Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum, die volgend jaar moet starten, voegt Nike daar nog eens 40.000 vierkante meter aan toe. Daarvoor kon het vorige maand een terrein van NV De Scheepvaart aankopen tussen de E313 en het Albertkanaal op het grondgebied van het Limburgse Ham, vlakbij de site in Laakdal.

In de nieuwbouw moeten bijkomend 500 mensen aan de slag gaan. Momenteel stelt Nike in Laakdal al zo’n 2300 mensen tewerk. Vanuit de Kempens-Limburgse grensstreek vertrekken nu 180 miljoen sportartikelen per jaar naar groot- en detailhandel in heel Europa.

Een investeringsbedrag voor de aankoop van de grond en de nieuwbouw wil de directie van Nike niet noemen. Wel berekende de multinational dat de opleiding van die 500 nieuwe mensen ongeveer 23,5 miljoen euro zou kosten. “De Vlaamse regering kent daarom een investeringssubsidie van 2 miljoen euro toe. Omdat de nieuwbouw volgens duurzame principes en green design wordt opgetrokken, geven we nog een ecologiesubsidie van 2 miljoen euro”, zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vrijdagmiddag bij een bezoek aan de ELC.