Unit-T, een joint venture tussen Telenet en Solutions 30, neemt 50 field engineers over van installatiebedrijf Welec uit Westerlo. Met de overname wil het Mechelse bedrijf op korte termijn groeien naar een onderneming met 1.100 medewerkers.

Welec is actief in installatietechniek, hoog- en laagspanning, data- en bewakingstechniek en automatisering en werkte al langer voor Telenet. Unit-T biedt nieuwe technologieën aan particulieren en bedrijven aan op het vlak van smart home en smart office oplossingen.

Jobzekerheid
Koen Verbergt, CEO van Unit-T: “Met deze realisatie vullen we onze ambities in om volop in te zetten op het vlak van in-home field services. Tegelijk bieden we een goede haven voor de field engineers die Welec de afgelopen jaren heeft gerekruteerd en opgeleid voor Telenet. Zo komen we tegemoet aan de wens van Welec om de continuïteit en jobzekerheid van deze medewerkers te garanderen.”

De 50 technici van Welec zullen zich bezighouden met in-home installaties voor Telenet. De voorbije week zijn de sociale partners en het personeel van Welec ingelicht. Deze laatste blijven hun sociale voorwaarden behouden.

Welec zet zijn overige activiteiten onder dezelfde naam verder. Bij het Westelse bedrijf was vandaag niemand bereikbaar voor commentaar bij de verkoop van de afdeling.