50 jaar Amival wordt gevierd met boek en feest

cover boek 50 jaar AmivalBeschutte Werkplaats Amival in Turnhout bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met alle werknemers op 28 maart. De feestdag  start met een aangepaste sportieve happening, daarna is er een feestmaal en verrassingsoptreden.

De organisatie maakte voor de gelegenheid ook een boek: “De veerkracht van kwetsbaarheid” waarin 11 medewerkers een inkijk geven in hun persoonlijke beleving, ze vertellen waar Amival voor staat, wat hun drive is, maar ook waarom een bedrijf als dit vandaag – helaas – nodig  blijft.

Al 50 jaar lang is Amival een referentie in het industrieterrein van Turnhout.  Soudal, Janssen Pharmaceutica, Cartamundi en vele andere grote en kleine bedrijven weten het werk van de werknemers met een handicap te appreciëren. “Onze mensen moeten vrij lang en geconcentreerd alle kwaliteitsregels volgen en dus bijzonder betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Dat zijn ze ook,” zegt werkleider Marc beslist.

Voor mensen die elders op de arbeidsmarkt geen kans krijgen, wordt bij Amival een job op maat gezocht met de gepaste ondersteuning. Dat vraagt de nodige technische expertise, mensenkennis en organisatietalent. Niet altijd eenvoudig, maar voor de bijna 400 werknemers van Amival betekent het wel dat ze niet enkel een kwetsbare persoon met een handicap zijn, maar ook een grote kracht voor de maatschappij.