Het bestuur van Voka Kempen Zuid heeft vanavond zijn genomineerde bekendgemaakt voor de Prijs Ondernemen 2017. De uitverkorene is Arbor, de grootste boomkwekerij van België. Het bedrijf volgt Novatech op, de winnaar van de LON-award van vorig jaar.

Arbor bestaat sinds 1901 en heeft altijd zijn wortels in de Kempen gehad. “Het is een succesvol familiebedrijf dat vandaag geleid wordt door de vierde generatie”, weet LON-voorzitter Hubert Klingels. “Arbor heeft een langetermijnvisie, een grote flexibiliteit en is een trendsetter op het vlak van innovatie en vernieuwende productiemethodes. Als pionier in de sector veroverde onze laureaat de ene Europese markt na de andere. Ze zijn synoniem voor topkwaliteit en een vlekkeloze logistiek. Vandaag exporteert Arbor over heel Europa, Rusland en Centraal-Azië. De combinatie van kennis en traditie, de efficiënte organisatie, het professionele team en de vele Europese relaties garanderen producten van topkwaliteit.”

Sant in eigen land
“Het is altijd heel leuk om in de prijzen te vallen”, reageert Michael Van Dyck, zaakvoerder van Arbor, op de overwinning. “Maar deze award doet extra deugd omdat het om een lokale erkenning gaat. Met Arbor zijn we vooral actief in het buitenland, 90% van onze productie is bestemd voor de export. Wanneer je buren-ondernemers dan aan jouw bedrijf denken voor de LON-award, dan is dat een eer. Niets zo mooi dan sant in eigen land zijn.”

En de award smaakt naar meer. “We zullen er in juni dan ook alles aan doen om het meest zuidelijke deel van de Kempen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. En hopelijk mogen we de Prijs Ondernemen dan mee naar Hulshout nemen.” Of dat zo zal zijn, weten we op vrijdag 16 juni.