Dit weekend heropent Optiek Anja in het centrum van Ramsel na een grondige verbouwing. Tegelijk stapt dochter Kato mee in de zaak. “We maken met onze service het verschil tegenover de ketenwinkels”, zegt zaakvoerster Anja Van den Bergh.

Haar ouders runden een juweliers-, uurwerken- en optiekzaak in Ramsel. In 1988 verhuisde ze met het optiekgedeelte naar het aanpalende pand en dat betekende de start van Optiek Anja. Ze focuste op contactlenzen, oogmeting en een ruim assortiment monturen en zonnebrillen. Haar broer en zus baten intussen de juwelierswinkel uit.

“De laatste grote verbouwing dateerde van 2001”, vertelt Anja Van den Bergh. “Het was tijd voor een grondige vernieuwing, inclusief een nieuwe huisstijl.” Tegelijk wordt het aanbod uitgebreid met een reeks nieuwe merken en vinden de oogmetingen voortaan plaats in een aparte ruimte, wat de privacy ten goede komt. Ook de toestellen voor die metingen zijn allemaal vernieuwd.

3de generatie
“Vanaf deze maand komt mijn dochter Kato mee in de zaak”, kondigt Anja aan. “Ze studeerde af als opticien-optometrist aan de hogeschool Odisee in Brussel en wordt mee ingeschakeld voor oogmetingen en contactlensaanpassingen.”

De zelfstandige opticiens worden al langer beconcurreerd door grote ketens à la Pearle en Hans Anders. “Wij verkopen kwaliteitsglazen en maken het verschil met service”, benadrukt Anja Van den Bergh. “Wie bijvoorbeeld progressieve glazen heeft, ontvangt alle 6 maanden een uitnodiging om langs te komen en dan kijken we die na, poetsen die en draaien we de schroefjes bij. Allemaal gratis. Daarnaast zijn we al lang bezig en zijn we voor onze klanten een huis van vertrouwen.”