3de generatie neemt plantenkwekerij over

Foto: Hanne Teunckens

Foto: Hanne Teunckens

Annelies Kuppens en haar man David Vandermaesen hebben de plantenkwekerij Kuppens uit Retie overgenomen. De vorige eigenaars waren de ouders van Annelies en daarvoor haar grootouders. Het jonge koppel, de 3de generatie dus, investeerde al meteen in de bouw van een nieuwe, 1.500 m2 grote serre.

Op een oppervlakte van 2,5 ha teelt plantenkwekerij Kuppens groenten, bloemen, kruiden, aardbeien, enz. De jonge plantjes worden rechtstreeks verkocht aan de klant via de winkel bij de zaak aan de Provinciebaan en via de openbare markten in Geel, Westerlo en Meerhout. Via de marktwagen en in de eigen winkel worden ook zaden, plantaardappelen, bloembollen en kunstbloemen verkocht. Een belangrijke teelt is ook die van chrysanten.

Passie voor zelfstandig ondernemen
Annelies is van opleiding kinesist maar zet nu toch de stap naar een eigen bedrijf. “Ik werkte zeer graag als kinesist maar de passie voor het zelfstandig ondernemen en het werken in een groene omgeving gaven de doorslag”, vertelt ze. Wie nog een belangrijke rol speelde, is haar man David. Die volgde een opleiding tuinbouw en kwam op het tuinbouwbedrijf van haar ouders werken.

De twee gaan nu voluit voor de uitbouw van het familiebedrijf. De winkel bij het bedrijf krijgt een opfrisbeurt en een 35 jaar oude serre moest plaats maken voor een nieuwe en volautomatische plantenkast. “Hierdoor wordt ons aanbod nog meer gevarieerd en kwaliteitsvol”, benadrukken de twee.

Zaterdag 26 maart stelt het koppel de nieuwe serre voor tijdens een opendeurdag.