Een wissel in het aandeelhouderschap bij Renault-garage Kenis, met vestigingen in Turnhout, Herentals, Geel en Mol. An Kenis stapt uit de eigendomsstructuur en Caroline Wouters, dochter van Margot Kenis, wordt mede-eigenaar. Door de aandelenoverdracht komt met de 27-jarige Caroline de 3de generatie mee aan het stuur.

An Kenis: ”Ik speel al langer met de idee om het wat rustiger aan te doen. Ik wil meer aandacht besteden aan een meer optimale work-life balance. Daarom heb ik beslist om uit de vennootschap te stappen en om mijn aandelen te verkopen. Ik wil wel benadrukken dat ik actief blijf binnen de Groep Kenis.”

Helemaal smijten
“De autosector is me met de paplepel ingegeven”, zegt Caroline Wouters. Na haar masterstudies en een management traineeship bij Metro/Makro Cahs & Carry ging ze er aan de slag als commercieel manager. “Het was voor mij een zeer bewuste keuze om nu de overstap te maken. Ik zie dat het bedrijf nog altijd groeit en heb heel veel zin om me helemaal te smijten en mijn verantwoordelijkheid op te nemen als 3de generatie.”

Caroline is voor de Groep Kenis hoofdverantwoordelijke voor de dienst na verkoop. Eind vorig jaar gaf An Kenis de fakkel als siteverantwoordelijke van de vestiging in Herentals al door aan Andy Thorpe. Vorig jaar verkocht Groep Kenis meer dan 3.000 nieuwe wagens en steeg de omzet tot 65 miljoen euro. Momenteel wordt de site in Turnhout volledig vernieuwd.