3bouw geopend op nieuwe en ruimere locatie

2013-08-23 15.59.53De nieuwe zaak van 3bouw in Zone Reme 1 in Westerlo is officieel geopend.  Voordien waren de burelen van de specialist in de bouw van houtskeletwoningen gevestigd in een kijkwoning in de Britselaan. “Door de groei was de zaak niet meer groot genoeg”, vertelt zaakvoerder Chris Imants. “Van een kijkwoning met een oppervlakte voor de burelen van ongeveer 100 vierkante meter met een aparte kleine opslagruimte en werkhuis, is de zaak nu uitgebreid naar een bureelruimte van zo’n 250 vierkante meter met een magazijn en werkhuis van ongeveer 1 000 vierkante meter. Dat is dus een groot verschil.” De nieuwbouw is goed voor een investering van ongeveer 750 000 euro, exclusief BTW.

3bouw is zo’n zes jaar geleden ontstaan, door een samenwerking van zaakvoerders Chris Imants en Pauk Wens. Zij hadden voordien leiding gegeven in verschillende Kempische houtskeletbedrijven en besloten met 3bouw de zaken op hun eigen manier aan te pakken. De core-business bestaat uit het bouwen van houtskeletwoningen voor particulieren van ruwbouw tot woonklaar. “In het eerste jaar ging het om enkele woningen. Dat is gestaag gegroeid tot een 50-tal woningen het laatste jaar.”

Het 3bouw-team telt twintig mensen, inclusief de zaakvoerders. “Dankzij de open bureelruimte zit iedereen bij mekaar. Dat komt de communicatie duidelijk ten goede.” In 2012 bedroeg de omzet zo’n 6,5 miljoen euro.