390 personeelsleden Janssen Pharmaceutica nemen deel aan Antwerp Ten Miles

gva jobs ten milesDit weekend nemen maar liefst 390 medewerkers van Janssen Pharmaceutica deel aan de Antwerp Ten Miles.  “Dat is een absoluut record”, zegt Erik Daems, één van de trekkers van het initiatief binnen Janssen.

“Het is ondertussen de achtste deelname van Janssen Pharmaceutica. We startten officieel in 2007, toen met 45 lopers.” Onze jaarlijkse deelname aan de Antwerp Ten Miles kadert binnen het gezondheidsbeleid van het bedrijf, waarbinnen nog heel wat andere projecten lopen rond sport, beweging en een gezonde levensstijl. Bewegen houdt onze medewerkers lichamelijk fit en fris in het hoofd. En dat is nodig. Want het is de enige manier om onze dagelijkse uitdagingen in de gezondheidszorg tot een goed einde te brengen. We beperken ons dan ook niet tot de 10 Miles. Als voorbereiding organiseren we ook jaarlijks enkele start to run-sessies. En die nemen we heel serieus. Zo hebben we een beginnersprogramma (tot 5 kilometer), maar ook een schema voor gevorderden (5 tot 10 kilometer). Speciaal voor de Antwerp 10 Miles bouwden we zelfs een trainingenreeks uit tot 16 kilometer!”

De Antwerp Ten Miles is een soort jaarlijkse afspraak geworden die zowel intern als extern heel wat visibiliteit genereert: Janssen Pharmaceutica ondersteunt de lopers met lopestruitjes voor alle lopers.  Ze zullen erg herkenbaar zijn dit weekend in het Antwerpse stratenbeeld. Er wordt druk geoefend tijdens de middagpauze op de campus zelf en onze lopers halen erg goede resultaten. “Vorig jaar werden we 4de in de bedrijvencompetitie. De drie organisaties voor ons waren wel allemaal sportclubs”, lacht Leen Claessens.