De handelsrechter in Turnhout heeft vanmorgen het faillissement uitgesproken van Electrogroothandel Van de Water, Hannekenshoek in Herentals. Bij het bedrijf waren nog 31 mensen aan de slag. De zaakvoerders legden zelf de boeken neer.

De firma Van de Water werd als eenmanszaak door Jules Van de Water in 1946 opgericht als een atelier voor het herwikkelen van motoren, gericht op de diamantnijverheid. In 1970 werd de pvba Van de Water opgericht met enerzijds een atelier en anderzijds een groothandel in elektrische materialen en apparaten. In de jaren ’90 ging de groothandel verder onder de naam Van de Water bvba en werden de atelieractiviteiten ondergebracht in de Servelec bvba.

Onder Paul en Hugo Van de Water groeide de elektrotechnische groothandel uit tot een bedrijf dat op zeker ogenblik een 60-tal medewerkers telde. Het productengamma bestreek 3 domeinen: huishoudelijke producten, installatiematerialen en industriële componenten. Het bedrijf beschikte over een eigen distributiedienst.

De handelsrechtbank stelde de curatoren Rudi Van Gompel en Tom Robeyns aan voor de afhandeling van het faillissement.