3 miljoen voor nieuwe gietlijn bij Dovre

Het management van Dovre met v.l.n.r. Rudy Sterkens, Herman Van Loon, Marcel Roovers en Tom Gehem

Het management van Dovre met v.l.n.r. Rudy Sterkens, Herman Van Loon, Marcel Roovers en Tom Gehem

Kachelproducent Dovre uit Weelde heeft 3 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe gietlijn. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan een flinke groei met een omzet van boven de 35 miljoen euro.

Dovre bouwt verder op zijn vergaarde kennis van de voorbije vijftig jaar. Met de komst van de nieuwe CCO Marcel Roovers waait een frisse wind door het beleid. Zo gaat Dovre resoluut voor trendwatching, een verbetering in milieuvriendelijkheid van zijn producten en een optimale prijsstelling. “Kachels en haarden staan niet langer levenslang in de huiskamer. Het zijn modeverschijnselen geworden en die moeten we als producent nauw opvolgen”, aldus Roovers.

Marktverschillen
Het bedrijf focust erg op internationalisering en dat werpt zijn vruchten af. Dovre heeft zopas 25 nieuwe verdeelpunten in Oekraïne en ook in Rusland zijn hun kachels en haarden intussen gekend. “Waar ze in Oekraïne nog dol zijn op onze producten van 30 jaar geleden, vraagt de Duitse markt moderne, superstrakke toestellen die aan specifieke normen moeten voldoen.”

De wetgeving rond milieuvriendelijkheid is een andere uitdaging voor kachelproducenten. Marcel Roovers: “Vandaag ontwikkelen we systemen van secundaire en zelfs tertiaire verbranding om de uitstoot van fijn stof bij onze haarden en kachels tot een minimum te beperken.”

Bij Dovre in Weelde werken tweehonderd mensen, in de assemblagefabriek in Polen zijn er dat honderd.