De organisatie van de Health & Care-beurs in Flanders Expo in Gent reikt woensdagavond 25 april de gelijknamige awards uit. Onder de genomineerden vinden we 3 Kempense kanshebbers.

Entusia, de slipjes van Hans Versmissen uit Vosselaar, zien eruit als normaal ondergoed maar bevatten een antibacteriële pad die licht urineverlies absorbeert. Ze kunnen bovendien gewassen worden zoals een gewone slip en zijn daardoor 100% herbruikbaar. Entusia is genomineerd voor de Innovatie Award.

Arthe van Ortho Medico (Herzele) is een brace die fungeert als revalidatiehulpmiddel om patiënten na een beroerte bewegingsassistentie te bieden. Het product werd mee ontwikkeld door Mobilab, het expertisecentrum welzijn & gezondheid van Thomas More in Geel. Het biedt een aanvulling bij de manuele therapie en een verhoogde kans op een goed herstel. Arthe heeft een nominatie beet in de categorie Tools Award.

Hartverwarmertjes
Het project Hartverwarmertjes van het H. Hartziekenhuis in Mol komt in aanmerking voor de Hospitality Award. Het verbindt de allerkleinsten op de spoedafdeling met de senioren in de woonzorgcentra omdat de ouderen knuffelbeertjes maken voor de kinderen die door een ongeval of ziekte op de spoedafdeling terechtkomen.

In totaal worden Health & Care Awards uitgereikt in 7 categorieën. Het grote publiek kan zijn stem uitbrengen op de genomineerden.