verellenIT-bedrijf 3-IT uit Oevel heeft twee firmawagens in gebruik genomen en bestelde die bij Verellen in Geel, dealer van Volkswagen, Audi en Skoda. Bijzonder is dat die rijden op aardgas. “Kostentechnisch is CNG goed haalbaar en tegelijk speelde het milieuaspect”, zegt John Wijnands van 3-IT.

3-IT bestelt zijn bedrijfswagens al vele jaren bij Verellen. “We kozen destijds voor Volkwagen en Audi omdat die wagens het best passen bij onze kernwaarden, namelijk degelijkheid en kwaliteit”, aldus John Wijnands. “Wij zaten in Geel en zij ook en zo zijn we heel automatisch bij Verellen terechtgekomen.”

Actieradius
Voor de nieuwe bedrijfswagens koos 3-IT voor de Audi A3 G-tron, een hybride wagen die wordt aangedreven door aardgas en benzine. De totale actieradius, aardgas en benzine samen, bedraagt 1.400 km. “Aardgas is een heel stuk milieuvriendelijke dan diesel en benzine”, benadrukt Frederic Larbi, fleet coördinator bij Verellen Geel. “Tegelijk is de actieradius veel groter dan bij elektrische wagens en omdat het distributienetwerk voortdurend uitbreidt, kan je op steeds meer plaatsen CNG tanken. De Colruyt-groep met hun DATS 24-stations investeert sterk in deze brandstof.”

“Firma’s vragen meer en meer wat de alternatieven zijn voor de standaard diesel bedrijfswagens. Het probleem van de aardgaswagen was lange tijd dat die niet gekend was of verward werd met LPG, terwijl het een andere soort brandstof is. De overheid heeft begin dit jaar hard ingezet om de bekendheid van de CNG-wagens vergroten via reclamespotjes en extra subsidies”, aldus nog Frederic Larbi. “Door het hybridemodel moeten we niet inboeten aan flexibiliteit”, benadrukt John Wijnands van 3-IT, dat een 20-tal bedrijfswagens op de baan heeft. “En we willen verder de weg op gaan van milieuvriendelijkheid.”

Verellen is al meer dan 40 jaar actief in Geel en heeft momenteel een 50-tal werknemers in dienst, verspreid over de garages Audi, Volkswagen, Skoda en de carrosserieafdeling.