It-bedrijf 3-it uit Oevel en hogeschool Thomas More uit Geel zijn voortaan Partners In Education. De 2 ondertekenden daarvoor een partnership waarmee de banden tussen beide nog nauwer worden aangehaald.

Het doel van Partners In Education is om de opleidingen aan te passen aan de noden van de bedrijfswereld. 3-it draagt hieraan bij door onder andere te zetelen in de adviesraad en het geven van interessante projecten, lessen en stagetrajecten.

Student centraal
“3-it is voor ons een ideale partner om mee samen te werken”, zegt Ward Kerkhofs, opleidingshoofd van de IT-factory Thomas More. “Niet alleen omdat het bedrijf veel tijd en energie in onze opleiding steekt, maar vooral omdat het dit onbaatzuchtig doet en niet uit commerciële overwegingen. De student staat voor hen centraal en dat is voor ons van onschatbare waarde.”

Door te zetelen in de adviesraad van de opleiding helpt 3it de opleidingen van de IT-Factory inhoudelijk en kwalitatief te ondersteunen. Zo gaat Dominik Verrydt, COO bij 3-it, in april de lessen IoT geven aan de eerstejaars.

“Nu we dichter bij de studenten staan, kunnen we beter inspelen op hun behoeften. Omdat wij weten welke behoefte er op de markt speelt, kunnen wij de studenten en medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen en ontwikkelen. Door steeds out of the box te denken, kunnen we meehelpen de opleidingen innovatief, actueel en dicht bij het werkveld te houden”, aldus John Wijnands, CEO van 3-it.