Bakkerij Vanspringel in Olen-centrum bestaat 25 jaar en dat wordt op 1 mei gevierd met een brunch voor de klanten. “Door de jaren heen is het assortiment veel groter geworden. En met goede kwaliteit moet je als warme bakker het verschil maken met de supermarkten”, zegt zaakvoerder Ignace Vanspringel.

Ignace Vanspringel ging 25 jaar geleden van start met de zaak na een bakkersopleiding via leercontract en enkele jaren ervaring opdoen bij een bakker. In het centrum van Olen verbouwde hij een beenhouwerij en café tot een bakkerij en daar is de zaak nog altijd gevestigd.

Goede kwaliteit
“Niet alleen de verscheidenheid aan broden is toegenomen, maar het hele assortiment”, vertelt hij. “Tegenwoordig hebben we ook belegde broodjes, frisdrank, bereide maaltijden, enz. Mensen gaan naar een supermarkt om alles in 1 keer te kunnen meenemen. Wij willen ook zoveel mogelijk aanbieden wat is gelinkt aan de bakkerij, een breder assortiment dus.”

Met huisgemaakte en verse producten moet de zelfstandige bakker de strijd aangaan, vindt Vanspringel. “Door een goede kwaliteit te leveren, willen de mensen gerust iets meer betalen dan voor een brood uit de supermarkt.”

Bij wijze van verjaardagsactie kunnen de klanten de komende weken stempels op een spaarkaart sparen. Een volle kaart geeft recht op de gratis deelname aan een brunch op 1 mei. “We kregen de toelating van de gemeente om een tent voor de deur te zetten”, aldus nog bakker Vanspringel.