kempDe vzw Kemp uit Mol is erin geslaagd om zijn crowdfundingsproject succesvol af te ronden. Op drie weken tijd haalde de vereniging 25.000 euro.

250 particulieren en enkele bedrijven betaalden 100 euro en kochten daarmee een schaap. In ruil krijgen ze een officieel certificaat en kortingsbons voor activiteiten van de vereniging. De vzw Kemp wou een derde kudde aankopen maar had daarvoor niet de financiële middelen. Daarom gingen ze op zoek naar een alternatieve financiering.

Aaibaarheid
Waarin heel wat andere bedrijven en organisaties in Vlaanderen niet lukken, slaagde Kemp wel en dat is een crowdfunding tot een goed einde brengen. “We zijn hier heel gelukkig om”, reageert voorzitter Guido Vanhoof. Hoe hij het succes verklaart? “We zijn bezig met authentieke dingen in de Kempen, namelijk natuurgebieden en de groene ruimte op een duurzame manier begrazen. Ons aanbod naar het grote publiek was heel concreet en lokaal. En natuurlijk is er de aaibaarheid van een schaap. Dat heeft ook wel meegespeeld.”

Een eerste kudde van 150 schapen komt vandaag al toe aan het Fort van Kessel (Nijlen). Ze worden er ingezet om op de binnenruimte van het fort de vegetatie onder controle te houden. “Onze schapen zullen het Fort van Kessel een witte kerst bezorgen”, lacht de voorzitter.