20ste Nocturne van de Kempen (+ fotoreportage)

Met zo’n 500 aanwezigen was de 20ste Nocturne van de Kempen in Turnhout vrijdagavond weer een ongehoord succes. De werkgeversorganisatie VKW heeft daarmee haar jaarlijkse traditie verder gezet. Staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) mocht het politieke podium gebruiken. Hij liet de kans niet liggen om het engagement van zijn partij voor de regio in de verf te zetten.

De Nocturne van de Kempen is een gerenommeerd feest van de ondernemers in de Kempen. De afspraak in het Paterspand is steevast een stijlvolle gelegenheid om elkaar nog eens te ontmoeten. Het VKW biedt de bedrijfsleiders en de kaderleden bovendien een uniek moment om plaatselijke politici  te confronteren met de zorgen van alle dag. Voorzitter Michaël Bremans (Ecover) mocht in dit opzicht verscheidene pas geïnstalleerde nieuwe burgemeesters verwelkomen.

Staatssecretaris Servais Verherstraeten (staatshervorming en regie der gebouwen) verdedigde het belang van de splitsing van BHV en de nieuw ingezette staatshervorming. Dit is geen ver van mijn bed show, stelde hij. “Indien we BHV niet hadden kunnen afronden hadden alle belangrijke socio-economische thema’s evenmin een antwoord gekregen”, zei hij. “Ook lokale problemen in de Kempen kunnen nu pas opgelost worden omdat de hypotheek van BHV weggenomen is.”

De honderden aanwezigen bleven tot laat in de nacht de vele collega’s, vrienden en kennissen toe toasten. Onder het publiek vielen vooral de zeer uitgebreide delegaties van Janssen Pharmaceutica (Beerse en Geel) en van BNP Paribas Fortis op. Ook de Groep Idewe,  Philips, SD Worx, Soudal, Vanhout en Van Roey ICT Group waren sterk vertegenwoordigd.