200 bedrijven investeren via Mollywood in Kempense tewerkstelling

Wanneer je als bedrijf instapt in een tax shelter project, geniet je niet alleen een belastingvoordeel, maar investeer je ook in tewerkstelling.  Met Tax Sheltering bij Mollywood, investeer je in tewerkstelling in de Kempen. Tax Shelter is naast voorafbetalingen en notionele intrestaftrek één van de belastingsvoordelen die de staat aan bedrijven toekent.  Met Tax Shelter kunnen bedrijven een deel  van de belastingen die ze normaal zouden aan de staat moeten betalen, investeren in de filmindustrie die via dit Tax Sheltersysteem de weg naar België vindt.

“De meeste bedrijven sluiten hun boekjaar af tegen het einde van het jaar en kennen dan naast hun cijfers ook het bedrag dat zij moeten afdragen aan de belastingen. 150 procent van het bedrag dat je vrijmaakt voor taxshelter mag je van je belastbaar resultaat aftrekken”, vertelt Guy Van Baelen, zaakvoerder van Mollywood en Galaxy Studios.

“Bovenop de vrijgestelde belastingsbedragen die wij bij Mollywood ophalen, investeert Mollywood het dubbele in tewerkstelling in onze regio. Door de nauwe samenwerking met zusterbedrijf Galaxy Studios hebben wij een eigen ruling bekomen waardoor wij bedrijven korte instapprojecten kunnen aanbieden. Dat is erg interessant, omdat Mollywood op die manier Tax Shelters kan aanbieden in functie van de cashflowbehoeften van bedrijven. We hebben gemiddeld tussen de 25 en 30 films per jaar die we aanbieden in taxshel projecten met looptijden van enkele maanden tot 18 maanden. Het rendement van deze tax shelters is zeer mooi en kan in functie van het succes van de film nog flink verbeteren. Indien de film geen succes heeft worden de bedrijven toch een vooraf bepaald netto rendement uitgekeerd.  Onze investeerders worden ingedekt met ING bankgaranties, en zijn dus 100 procent veilig”,  weet Van Baelen.

“Meer dan 200 bedrijven tekende al in. Dat gaat van vrije beroepers zoals chirurgen en dokters over kleinere kmo’s en aannemers tot grote, zelfs beursgenoteerde, bedrijven uit verschillende sectoren. Taxsheltering is mogelijk voor bedragen tussen 50.000 en 500.000 euro, maar Mollywood kan ook kleinere bedragen bekijken.”

Mollywood en Galaxy Studios werkten mee aan heel wat succesvolle films en tv-series zoals de kortfilm van Matthias Schoenaerts ‘Dood van een Schaduw’ die een Oscarnominatie kreeg in Hollywood of de Nederlandse langspeelfilm ‘Borgman’, die vorig jaar geselecteerd werd voor het Filmfestival van Cannes. Het was al 38 jaar geleden dat er nog een Nederlandse film geselecteerd werd voor de gouden Palm van Cannes. “82 days in April” is dan weer de openingsfilm op het Montreal Filmfestival en maakt kans op een Gouden Zenith. De Britse TV-serie “Parade’s End” werd ook bij Galaxy Studios gemaakt en deels gefinancierd in de Kempen.