20 organisaties die in de Kempen actief zijn in de zorg-, welzijns- en gezondheidssector, hebben onder impuls van Logo Kempen het platform Gezondekempen.be gecreëerd. Het gaat om een unieke samenwerking die tot doel heeft alle activiteiten in de streek te bundelen die betrekking hebben op gezondheidsbevordering. “Bedrijven kunnen er ook inspiratie opdoen voor gezondheidsacties”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.

“De website kent een lange aanloop”, doet Evy Bens het verhaal. “Van 1 tot 7 maart 2018 organiseren we met 20 partners de Week van de Keigezonde Kempen en we zochten een platform waar we alle acties konden samenbrengen. Vervolgens was het idee om op de website ook andere actieweken aan te kondigen zoals bijvoorbeeld de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg. Nog een volgende stap was om alle gezondheidsbevorderende acties te bundelen en dat is het uiteindelijk geworden. Er worden in de streek ontzettend veel activiteiten georganiseerd en voor het eerst worden die gebundeld op 1 platform.”

HR-manager
Partners van Gezondekempen.be zijn onder meer de ziekenfondsen, de Gezinsbond, Kind & Gezin, Vormingsplus Kempen, Huizen van het Kind, enz. “Voor het eerst deden we ook een beroep op financiële sponsoring vanuit het Kempense bedrijfsleven omdat het om zo’n groot project gaat”, aldus nog Evy Bens. De site richt zich in eerste instantie naar gezinnen met kinderen en bij uitbreiding alle particulieren. Zij vinden er activiteiten in hun buurt die inspelen op een gezonder leven, denk aan een fietstocht, een sessie mindfulness, een rookstopcursus.

Daarnaast is er een inspiratiegids waar organisaties en bedrijven activiteiten kunnen vinden die ze aan hun leden en medewerkers kunnen aanbieden, bijvoorbeeld rond het voorkomen van een burn-out of een workshop Fit in je hoofd. “Hier vindt een HR-manager allerlei inspiratie”, aldus nog Evy Bens.