20.000 euro voor vernieuwend idee in de bouwsector

© Dominique Boonen

© Dominique Boonen

Kamp C in Westerlo start op dinsdag 17 maart met een eerste reeks van vier Cleantechcafés. Bedrijven stellen dan hun vernieuwend idee voor dat kan bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector.  Een vakjury beloont het beste idee met een Cleantechvoucher van 20.000 euro om het project uit te voeren. Kamp C, de provincie Antwerpen en Vito focussen hiermee binnen De Wijk van Morgen volledig op innovatie in de bouwsector. Eerste kandidaten zijn de bedrijven BelgoSino uit Mol en Resus uit Merksem. Iedereen is welkom op de Cleantechcafés op Kamp C in Westerlo.

“Als Cleantech Antenne willen wij bedrijven binnen de bouwsector stimuleren om in te zetten op innovatie en willen wij al bestaande innovatie bekendmaken bij de bouwsector. Op onze Cleantechcafés bieden we een platform aan dit thema”, legt gedeputeerde Ludwig Caluwé uit.

De eerste kandidaat is BelgoSino, een fabrikant van waterpompen. Zij hebben een verticaal captatienet voor zandgrond ontwikkeld zonder diepteboring. In combinatie met een warmtepomp kan je voor een veel lagere prijs een installatie plaatsen.

Heeft jouw bedrijf een vernieuwend idee, concept, systeem, materiaal… dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de bouwsector/bouwprojecten? Meld je aan via www.kampc.be voor de andere cafés op 14 april, 12 mei of 9 juni.