2-execute zorgt voor optimale stockage Tomorrowland-decors

2-executeLuc Geysen uit Balen ging nog maar net van start met 2-execute en heeft al een belangrijke klant beet. Het bedrijf analyseert de logistiek van ondernemingen en reikt verbeteringen aan. Voor Tomorrowland werkte Geysen een manier uit om na het festival de decorstukken op een optimale manier te stockeren.

Geysen werkt al heel wat jaren als interim manager in verschillende sectoren. “De meeste bedrijven beschikken over een goed magazijnbeheer en distributienetwerk tussen leveranciers en klanten”, weet hij. “Wat nog kan worden verbeterd, zijn optimalisaties over de verschillende logistieke activiteiten heen. Om net deze problematiek op te lossen dienen de bestaande supply chain silo’s doorbroken te worden en dat betekende het startschot voor 2-execute.” Het bedrijfje vormt een alliantie van freelancers die sypply chain-projecten uitvoeren en zodoende toegevoegde waarde leveren.

“De opdracht voor Tomorrowland kwam vanuit mijn netwerk”, vertelt Geysen. “De vraag bestond erin de afbraakplannen te optimaliseren. Wanneer zondagavond het doek valt, starten we met de afbraak van de podia en decors in een bepaalde frequentie. Probleem is dat die decorstukken vaak moeilijke afmetingen hebben. Wij zorgen er nu voor dat alles zo wordt gestockeerd dat er een optimale vullingsgraad is in het magazijn en dat alles sneller verloopt. In 3 tot 4 dagen is alles afgebroken en opgeslagen.”

Andere contracten
Naast Tomorrowland heeft 2-execute ook al opdrachten voor Bozarc en werd een overeenkomst gesloten met De Rocker Logistics uit Wetteren voor de ondersteuning tijdens de implementatie van een nieuwe klant. “Een samenwerking start in principe met een quick scan van de onderneming waarbij we tijdens een 3-tal dagen een algehele logistieke audit maken met bepaalde focuspunten vanuit de klant. De ervaring leert dat hieruit verbeterprojecten voortkomen die nadien snel kunnen worden uitgevoerd”, besluit Luc Geysen.