1500 ondernemingen delegeren taken aan freelancers

Wat je zelf doet, doe je beter, maar niet sneller, efficiënter en duurzamer. Door je te richten op je kerntaken en kerntalenten doe je de meest rendabele dingen, die je ook het liefst doet. Via de website van Freelancenetwork vind je meer dan 6000 freelancers die van jouw bottlenecks hun kerntaken en talenten maakt.

Met Freelancenetwork.be heeft Michel Piedfort een indrukwekkende database opgebouwd waarin zowel bedrijven als freelancers hun gading kunnen vinden. Michel Piedfort heeft zelf een aantal jaren gewerkt bij Jobscape/Stepstone en op die manier de jobmarkt leren kennen. Na de uitbouw van een ESF-project met betrekking tot freelancewerk heeft hij zelf de hand aan de ploeg geslagen om een eigen website op te zetten. Freelancenetwork.be heeft vandaag meer dan 6000 kandidaten-freelancers in zijn bestanden steken. Zowat 1500 ondernemingen consulteren de website geregeld om interessante werknemers te vinden.

Freelancenetwork.be wil in zeker opzicht een alternatief aanbieden voor de VDAB. De VDAB is immers vooral georiënteerd naar arbeiders en bedienden. Freelancers komen daarbij niet aan de bak.

“Wie als freelancer geïnteresseerd is om zes maanden opgenomen te worden in onze database betaalt hooguit 50 euro”, zegt Michel Piedfort. “Hij krijgt er in ruil een brede waaier aan contactmogelijkheden voor. Indien zijn profiel past in de optiek van de klant/onderneming maakt hij een ernstige kans om een job binnen te halen.” Bedrijven kunnen de database gratis consulteren.

Onder de 6000 kandidaten-freelancers: zo’n 1300 geïnteresseerde copywriters, 1200 grafisch vormgevers, 1200 vertalers, 1300 secretaressen, 900 webdesigners, 900 interimmanagers, 800 hr-medewerkers enz.