150 werknemers laten de wagen 10 dagen thuis

ontbijtVanmorgen worden 150 deelnemers aan de actie ‘Bike far, eliminate the car’ op campus Blairon in Turnhout beloond met een gratis lenteontbijt. Het is de slotactiviteit van een succesvolle sensibiliseringsactie rond duurzaam woon-werkverkeer, georganiseerd door studenten Sociale economie van Thomas More en een aantal Turnhoutse bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel voeren.

Van 20 tot 30 april werden de medewerkers van de bedrijven en organisaties op Campus Blairon en de personeelsleden en studenten van Thomas More aangemoedigd om de wagen zoveel mogelijk thuis te laten. Twee Facebookgroepen bevorderden de communicatie met de werknemers van elf MVO-bedrijven, waarvan er niet minder dan 150 de wagen ruilden voor de fiets en het openbaar vervoer of bij een collega in de auto stapten. Zij worden verwend met een lenteontbijt dat verzorgd wordt door het sociaal restaurant WEB.

Vinger aan de pols
De studenten werkten dit project uit in het kader van het CSR-lab van Thomas More. Het Corporate Social Responsability-LAB is een nieuwe Thomas More-leeromgeving waar studenten worden gestimuleerd om via projecten en events de praktische implicaties van peoplemanagement te ontdekken, door netwerking met MVO-ondernemers. De intense contacten met de deelnemende bedrijven waren een interessante ervaring voor de studenten. Ze hielden constant de vinger aan de pols en leerden de praktische uitwerking van maatschappelijk verantwoord ondernemen beter kennen.