Zondag 7 mei vindt een nieuwe editie plaats van Moved to Help, een organisatie van Rotary Club Turnhout. Nieuw dit jaar zijn de locatie – de gerestaureerde boerderij op Merksplas Kolonie – een foodtruckfestival en een Team Challenge voor bedrijven. Maar liefst 150 Kempense ondernemingen verlenen op de 1 of andere manier hun medewerking.

Sport en recreatie staan traditiegetrouw centraal op Moved to Help. Jong en oud kunnen deelnemen aan loopwedstrijden, er worden een wandeling en fietsroute georganiseerd en ploegen uit heel Vlaanderen nemen deel aan het G-voetbaltornooi. Nieuw is een grote pop-up speeltuin voor kinderen. Bedrijven, vrienden en verenigingen kunnen zich met mekaar meten tijdens een teamwedstrijd met verschillende proeven. 4 bezoekers maken kans op een vlucht met de Soudal-luchtballon.

Visitekaartje
De opbrengst gaat integraal naar goede doelen. “Rotary Club Turnhout is een moderne serviceclub die zichtbare initiatieven wil nemen”, zegt Christian Verbraken, voorzitter 2016 – 2107. “Moved to Help is in 8 jaar uitgegroeid tot ons belangrijkste visitekaartje. De hele club werkt een jaar lang naar dit hoogtepunt en al onze leden zetten zich vrijwillig in. Dankzij de deelnemers en onze sponsors kunnen wij heel wat noden ledigen in de samenleving; zowel in de Kempen als elders. En daar is het ons tenslotte om te doen.”

De organisatie verwacht ook dit jaar opnieuw zo’n 1.500 aanwezigen. Inschrijven voor 1 van de activiteiten loopt via deze link.