Na de bouwvakantie gaat Steylaerts uit Berlaar, gespecialiseerd in tegels en badkamerrenovaties, van start met de werkzaamheden aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw. Die komen op de verlaten Coca Cola-site in Lier. De bedoeling is om in augustus 2018 van Berlaar naar Lier te verhuizen.

“Het gaat om een spectaculair project waarbij de 20 jaar oude logistieke gebouwen zonder afbraak uitgebreid worden tot een moderne toonzaal- en administratieruimte en opslag- en werkplaatsen“, zegt Rik Liekens namens architectenbureau Architeam. “We openen het gesloten logistieke gebouw met een toonzaal langs de kant van de Aarschotsesteenweg.” De werkzaamheden worden uitgevoerd door Industriebouw Verelst.

Al 30 jaar omzetstijging
Steylaerts zal met weemoed de roots in Berlaar verlaten, bekent CEO Patrick Steylaerts. “We zijn hier gevestigd sinds de oprichting door onze vader Jos en moeder José in 1961. Maar het is onze continue groei die ons naar Lier doet verhuizen. Met een omzet van 31 miljoen euro was 2016 al het 30ste opeenvolgende jaar van omzetstijging voor ons bedrijf. Dat doet ons in Berlaar achter de feiten aanlopen.” In Lier bouwt het bedrijf een magazijn van 10.000 m², een toonzaal van 2.000 m² en een administratieve toren met drie verdiepingen.

De investering bedraagt 15 miljoen euro. “We investeren elk jaar enorm in onze infrastructuur, maar dit is natuurlijk van een andere orde,” aldus Patrick Steyalerts. “Het is echter een noodzakelijke stap met het oog op onze verdere groei.” Het Kempense bedrijf heeft nog showrooms in Wijnegem en Temse.