15 jaar Netropolix

15-jaar-thumb.jpgOp 16 mei 2014 bestaat Netropolix exact 15 jaar. In de voorbije jaren werden heel wat kmo’s geholpen met resultaatgerichte IT-diensten, gaande van strategisch advies, tot het bouwen van een IT-infrastructuur en het onderhouden en beveiligen van het informaticapark.

Ze waren met z’n drieën, de mannen van het eerste uur: twee developers en een businessman om precies te zijn. Hun doel: “maatsoftware voor Windows ontwikkelen”. „Op een plezante manier, zowel voor de klant als voor de eigen medewerkers en daarbij streven we uiteraard naar langetermijn en kwaliteit,” legt zaakvoerder Koen Vanlommel uit.

Deze visie bleek een uitstekende groeibasis. Enkele highlights waren de ontwikkeling van de boekhoudsoftware Admind, de syndicussoftware Syndesk, de opbouw van een eigen infrastructuurafdeling, de fusie met ZEB Computing en de specialisatie in de producten van Microsoft. In 2013 ontving Netropolix als partner van Microsoft de titel van ‘Gold Specialist’ en vervolgens ‘SMB Partner of The Year’. Dit allemaal enerzijds dankzij een uitgesproken aanhoudende groei, zowel inzake licenties als inzake aantal beheerde toestellen en anderzijds dankzij de versnelling van de ‘Cloud Business’.

“Ons succes danken we vooral aan ons gedreven team van experts – een 50-tal vandaag – en het vertrouwen dat we steeds weer kunnen stellen in onze vaste partners. We blijven samen de taal spreken van de kmo en inspelen op relevante IT-trends. Zo is Netropolix volop bezig met CRM online, SharePoint, Lync, monitoring van systemen en back-up, fixed-price formules, de preventieve en curatieve zorg voor elk netwerk. Continu de beschikbaarheidslat hoger leggen en onze klanten een concurrentieel voordeel bezorgen, dat zit ingebakken in onze bedrijfscultuur. En het blijft plezant. Vraag maar aan Tormans, Gebo, Biobest, Ooms Bouwonderneming, Jalo Beheer en zovele andere van onze klanten. Uitgroeien tot dé referentie in de IT-business voor kmo’s in de Kempen zou de kroon op het werk zijn,” besluit Koen Vanlommel.