15 jaar Grip Graphics: van drukwerk naar social media ondersteuning

grip graphics15 jaar geleden startte Gunther Swerts uit Meerhout met zijn grafisch bureau Grip Graphics. Lange tijd combineerde hij dat met zijn job als graficus bij RTV. Sinds 2 jaar is hij voltijds zelfstandig ondernemer. Door de jaren heen zag hij de grafische sector grondig veranderen en paste hij zich mee aan. Helemaal anno 2016 legt hij zich tegenwoordig toe op het ondersteunen van bedrijven in social media.

“In het begin maakte ik vooral drukwerk en nadien kwamen daar websites bij”, vertelt Gunther Swerts. “Die websites heb ik afgebouwd om mij meer toe te leggen op social media. Bedrijven zijn daar tegenwoordig fel mee bezig of zouden dat moeten zijn. Ik begeleid hen bijvoorbeeld bij het opzetten van een Facebook-pagina en het onderhouden ervan. Het voordeel is dat ik uit de grafische wereld kom en er leuke foto’s en filmpjes op kan posten. Ik beheer voor een paar klanten ook een Youtube-kanaal en maak daar toffe animatiefilmpjes voor. Hierop wil ik mij de volgende 5 jaar verder toeleggen.”

Bijblijven
Het is zaak om bij te blijven in de snel evoluerende grafische wereld. “Bijscholen moet je permanent”, weet Swerts. “Jaarlijks volg ik wel een nieuwe cursus. Recent behaalde ik een getuigschrift van social media consultant.”

Grip Graphics werkt als eenmansbedrijf maar heeft vaste partners voor drukwerk, bestickering, lichtreclame, enz. “Ik besteed veel aandacht aan het persoonlijk contact met de klanten en maak zo het onderscheid met grote bureaus”, benadrukt Gunther Swerts.

Ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan steken de website en de huisstijl van Grip Graphics in een nieuw kleedje.