140.000 euro voor nieuwe waterglijbaan in De Lilse Bergen

De Lilse BergenRecreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle bouwt deze week een gloednieuwe en spectaculaire waterglijbaan. Het trekt hiervoor 140.000 euro uit.

“We werken jaarlijks aan vernieuwing”, zegt directeur Fons Van Bael. “Dit jaar realiseren we een oude droom, namelijk een waterglijbaan. Het is de eerste keer dat we op ons domein een dergelijke grote installatie uitvoeren.”

De glijbaan is gemaakt uit roestvrij staal. Het glijvlak is 4 meter breed en 15,40 meter lang. Het geheel drijft op het water door middel van 4 vlottende elementen. De starthoogte is 3,40 meter. Het betreden van de glijbaan gebeurt via een waadbak en een trap. “De bewaking gebeurt door onze professionele redders van op hun post aan het redderslokaal”, stelt Van Bael gerust.

Met speciaal vervoer
De baan is gebouwd in Duitsland door de firma Wiegand-Maelzer, een bekende Duitse fabrikant van roestvrij stalen glijbanen. Het glijvlak wordt in zijn geheel vervoerd en komt met speciaal vervoer vanuit Duitsland. De installatie gebeurt door de firma Verbruggen uit Mol. De zijkanten van de glijbaan zijn uitgevoerd in de typisch groene kleur van De Lilse Bergen en dragen het logo.