14 webshops tijdelijk onder 1 Herentals’ dak

pop up storeAan de Nederrij in Herentals heeft de Pop-Up Store de deuren geopend. 3 maanden lang worden er spullen verkocht van 14 webshops. Initiatiefneemster is Esther Van Hoof uit Herentals, die vorig jaar een gelijkaardig initiatief in Antwerpen opzette en onder de noemer Sunday Goodies webshopmarkten organiseert. Onder de naam Setareh Jewellery ontwerpt ze ook eigen juwelen.

“Het was heel moeilijk in Herentals om een tijdelijk pand te krijgen”, vertelt Esther Van Hoof. “Verhuurders willen voornamelijk op lange termijn verhuren. We zitten nu in het vroegere pand van The Shop, die door hun succes naar een groter pand zijn verhuisd.”

1 geheel
De Pop-Up Store verenigt het aanbod van 14 webshops: juwelen, kaartjes, interieurspullen, vrouwenkleding en accessoires, feel good-items, enz. “Ik selecteerde leuke winkels die samen 1 concept vormen en ik heb er 1 geheel van gemaakt”, legt de initiatiefneemster uit, die vooral zelf in de winkel zal staan, afgewisseld met enkele deelnemers. De doelgroep zijn vrouwen die iets unieks willen en mensen op zoek naar leuke geschenken voor volwassenen en kinderen.

Of zij een oplossing ziet in het leegstandsprobleem in het centrum van Herentals? “De huur in Herentals is heel hoog. Startende ondernemers kunnen dit onmogelijk betalen. Grote ketens kunnen dit wel, maar die komen niet naar een kleinere stad. Ik hoop dat de stad Herentals meer projecten zoals pop-ups gaat ondersteunen.”

De Pop-Up Store bevindt zich schuin tegenover het ziekenhuis en blijft open tot 30 december.