Het Antwerpse provinciebestuur, Toerisme Vlaanderen en enkele andere partners investeren 1,3 miljoen euro in toeristische projecten rond de Kempense Heuvelrug, een uitgestrekt bosgebied in en rond Kasterlee. Het geld gaat vooral naar initiatieven voor kinderen.

“Een wandeling rond het thema ‘zand’, een uitdagend spel met natuurlijke hindernissen en een zoektocht naar De Slapende Reus”, somt gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters op. “We zullen ook investeren in betere onthaal- en rustpunten in en rond Provinciaal Groendomein Hoge Mouw. Op die manier wordt de Kempense Heuvelrug extra aantrekkelijk voor een heel uiteenlopend publiek.” Met een mix van zand, duinen, dennen en bijzondere boomwortels vormt de Kempense Heuvelrug een van de meest iconische landschappen in de Kempen.

Fietstoerisme
Toerisme Provincie Antwerpen coördineert de komende jaren het internationaal fietsproduct ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’. Dit samenwerkingsverband tussen de 5 Vlaamse provincies wil zowel het aanbod als het aantal meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen stimuleren. Het project wil vooral expertise uitwisselen tussen toeristische organisaties en touroperators of routeplatformen. Het project wil drempels wegnemen en private ondernemers zoveel mogelijk kansen geven om nieuwe producten te ontwikkelen.

Bruno Peeters: “Zo zullen we touroperators concrete voorstellen aanreiken voor fietsvakanties rond 3 thema’s: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers. Verder kunnen we de juiste partners samenbrengen om bijvoorbeeld bagagevervoer tussen hotels mogelijk te maken. De internationale markt van de meerdaagse fietsvakanties biedt op economisch vlak enorme groeikansen. Ook de fietsvriendelijke horeca in onze provincie zal daar beter van worden. In totaal wordt er 500.000 euro in het project geïnvesteerd.”