Vanavond is in Geel Domusdefendum boven de doopvont gehouden. 13 Kempense bedrijven zijn aandeelhouder in de nieuwe vennootschap die zich richt tot eigenaars van appartementsgebouwen. Met preventieve controles en een 24 uurservice worden problemen voorkomen en wordt bij onheil snel ingegrepen.

In de groep van gespecialiseerde ondernemers zitten een loodgieter, een dakwerker, elektricien, brandpreventie, schilder, enz. Ze brengen hun expertise samen om de eigenaar van een appartementscomplex of syndicus volledig te ontzorgen.

Waarde verdedigen
“Eigenlijk willen we de waarde van de appartementen verdedigen”, legt hun woordvoerder Wim Pelckmans uit. Er wordt vertrokken van een analyse van de huidige staat van het gebouw door een onafhankelijk expert. Hij controleert ook het intern reglement van mede-eigendom en de wettelijke bepalingen, en stelt een plan van aanpak op voor bestaande problemen en een toekomstig onderhoudsplan.

“Om een voorbeeld te geven”, aldus nog Wim Pelckmans. “De kitvoegen in de badkamer kunnen na enkele jaren versleten zijn waardoor er waterinsijpeling gebeurt. Wanneer dat tijdig wordt ontdekt en verholpen, voorkomt dit veel onheil door waterschade.” Appartementseigenaars hebben bij Domusdefendum de keuze om enkel de gemeenschappelijke delen te laten controleren of ook de private. “De 24 uurservice houdt in dat bij technische problemen een centraal noodnummer 24/7 kan worden gebeld en dat er een snelle interventie gebeurt door 1 van de partners”, legt Pelckmans uit.

Domusdefendum richt zich in eerste instantie op de Kempen maar wil later zijn activiteiten uitbreiden over de rest van Vlaanderen.