bounce-itIn de Leopoldstraat in Turnhout heeft Bounce-In de deuren geopend, een pop-upzaak die onderdak biedt aan 12 webshops. Initiatiefneemster is Chantal Klerks uit Grobbedonk van de webshop Moms to the Max, die kinderkleding verkoopt.

Een klassieke winkel openen vond ze te risicovol. “Je moet een pand huren en de prijzen lopen behoorlijk op. En dus werd het in mijn geval een webshop, ook al omdat je dat makkelijker kan combineren met een gezin”, vertelt Chantal Klerks. “Ik kwam er achter dat mensen de klederen toch wel eens willen voelen en passen. Ik wist dat ze in Turnhout actief bezig zijn met pop-ups in de strijd tegen de winkelleegstand en ben er eens gaan praten. Zo zijn we tot dit initiatief gekomen.”

4 maanden
In Bounce-In verkoopt Chantal Klerks niet alleen haar eigen collectie maar ook die van collega webshops. De rode draad door het geheel zijn kinderen en moeders: kinderkleding, kinderschoenen, speelgoed, interieurspullen, meubels,… “Allemaal spullen die net iets anders zijn”, weet de initiatiefneemster. Die beschouwt de pop-up als een manier om de markt wat beter af te tasten. “Ik ga dit nu 4 maanden doen en dan kijken we wel verder.” In hetzelfde pand aan de Leopoldstraat 13 bevond zich voordien ook al een pop-up.