12 Olense bedrijven gooien de deuren open

van brug tot brugZondag 18 september zetten 12 bedrijven tussen de brug over het Albertkanaal en de brug over de snelweg in Olen de deuren open voor het grote publiek. Ook een aantal bedrijven uit de Industrieweg neemt deel. 2 jaar geleden vond een gelijkaardig initiatief met 6 bedrijven plaats. Toen kwamen naar schatting 1.000 bezoekers een kijkje nemen.

“Door de grote belangstelling is het aantal bedrijven verdubbeld”, zegt Tom Peeters van Kleur Op Maat bvba namens de organisatie. “We verwachten deze keer zo’n 1.500 geïnteresseerden.” Ook het Olen Shopping Center stapt mee op de trein en zorgt bijvoorbeeld mee voor extra parking. Van daaruit rijdt trouwens een shuttledienst.

Bouwsector
Het merendeel van de deelnemende bedrijven is gelinkt aan de bouwsector. Onder de deelnemers tellen we Inbo Interieur, Bellens-Beneens, ETIB, Magrometal, Containers De Ceuster, Lembreghts en Martens. De hele middag is er animatie, waaronder een optreden van Belle Perez. Ter gelegenheid van de opendeur Van Brug tot Brug wordt de openbare weg ter hoogte van de bedrijven langs de Industrielaan en Hoogbuul afgesloten.