Van Lommel Ludo bvba, Brulens 28B in Gierle, is failliet. Het bedrijf legde zelf de boeken neer en de handelsrechtbank in Turnhout sprak vanmorgen het faillissement uit. 9 arbeiders en 3 bedienden verliezen hun job.

Van Lommel Ludo bvba voerde vloer-, tegel- en chapewerken uit. De onderneming kondigde eerder dit jaar een samenwerkingsverband aan met Isola Belgium uit Tongeren, een grote speler in België op het vlak van chape- en isolatiewerken. De chapewagens van het Kempense bedrijf gingen voortaan rijden onder de vlag van Isola en anderzijds ging Isola ook vloer- en tegelwerken aanbieden die zouden worden uitgevoerd door Van Lommel.

Van Lommel verhuisde vorig jaar naar een nieuwbouw in Gierle en bouwde daar een magazijn van 3.000 vierkante meter en kantoren met een toonzaal van 700 vierkante meter. Het bedrijf werd geleid door Kurt Paradis.

De rechtbank stelde vanmorgen Wim Nysmans aan als curator. Volgens hem is het bedrijf het slachtoffer geworden van betalingen die uitbleven van een opdrachtgever, die zelf in WCO ging.