Octimet Oncology heeft tijdens een investeringsronde 11,3 miljoen euro opgehaald. De onderneming splitste zich vorig jaar af van Janssen Pharmaceutica enwerkt nog vanuit de Jlinx-incubator op de Janssen-site in Beerse. Het bedrijf doet onderzoek naar een nieuwe behandeling tegen kanker.

Octimet wordt geleid door Timothy Perera, die jarenlang voor moederbedrijf Janssen werkte. Medeoprichters zijn Ann Meulemans, Paolo Comoglio en Philip Owen.

De kapitaalronde werd geleid door V-Bio Ventures (België) en Fund+ (België) en werd ondersteund door een sterk internationaal investeringssyndicaat met onder meer Droia Oncology Ventures (Luxemburg/België) en Omnes Capital (Frankrijk). Octimet verkreeg ook de steun vanuit het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, dat faciliteerde bij de vorming van het bedrijf.

“We kijken ernaar uit om effectieve, nieuwe behandelmethodes ter beschikking te stellen voor selectieve kankerpatiënten die worden ondersteund door een sterk betrokken en ervaren groep van investeerders”, zegt CEO Timothy Perera van Octimet als reactie op de geslaagde investeringsronde.