1040 containers voor Recupel

containerEen groot order van Recupel heeft hen makkelijk de horde van de crisis laten nemen. LVC-Containerbouw uit Dessel/Lommel kreeg in 2010 een bestelling van liefst 1040 containers. “Daar zijn we vier jaar zoet mee. We zijn vandaag aan de 800ste eenheid toe. Op die manier hebben we hier in de afgelopen jaren nooit problemen gekend”, zegt bedrijfsleider Gert Van Campfort. Recupel vezamelt als vzw afgedankt elektromateriaal.

LVC-Containerbouw draait op volle toeren. En dan gaat het niet enkel om de bestelling van Recupel. “Ik word al bang als de telefoon rinkelt en er een klant aan de lijn hangt. Ons orderboek zit echt bomvol. Wie een container bestelt wil die doorgaans graag binnen de maand geleverd krijgen. Dat is vandaag niet evident.”

LVC-Containerbouw is gegroeid uit het eigen initiatief van vader Leo Van Campfort. De man begon zo’n 30 jaar geleden met de bouw van aanhangwagens. Die werden geleidelijk aan omgebouwd tot containers. Vandaag draait het bedrijf op een omzet van liefst 9 miljoen euro. Op de site van Lommel werken 55 mensen. “Wij zijn ooit vanuit Dessel naar Lommel moeten verhuizen. Maar de maatschappelijke zetel van het bedrijf staat nog altijd in Dessel.”

Vandaag bouwt LVC-Containerbouw alle soorten containers. Open containers, gesloten eenheden, perscontainers, containers op maat, plateaucontainers, enz. Het bedrijf verhuurt ook containers, neemt herstellingen op, zorgt voor een versterkt chassis, bouwt een bodemversterking in enz. “Hart voor de klant, hard met staal”, is onze slogan zegt Gert Van Campfort.

Het gaat hem echter niet alleen om de veelheid aan orders die het bedrijf doet opbloeien. “We zijn ook heel erg concurrentieel. Zelfs ten aanzien van het gevreesde Oostblok. Weet je, hier werken 52 arbeiders en maar drie bedienden. Wij kunnen onze prijzen dus laag houden. Ik heb in heel mijn carrière ooit maar één aanbesteding verloren. Omdat wij ook alles aannemen. Tot de meest uitdagende orders. Een container van 4,2 meter hoog? Doen wij. Wij bouwen die in twee delen en laten die ineenzetten. Onze klanten mogen hun problemen bij ons brengen. Wij lossen die op. Wij maken vandaag 1300 containers per jaar.”

LVC-Containerbouw is een familiebedrijf dat volledig in handen is van Leo en Gert Van Campfort.