100.000 stuks ondergoed voor havenarbeiders

Veiligheid is steeds meer een prioriteit in het bedrijsfleven. De wetgwever heeft in dit opzicht aandacht voor de persoonlijke beschermingsmiddelen van al wie aan het werk is. De firma T.V.D. uit Beerse heeft daar een heel eigen marktniche in uitgebouwd.

Helmen en veiligheidsschoenen, overalls en werkpakken tot oordopjes en handschoenen. Al in 1978 onderkende vader Van De Ven in de toenemende veiligheidsproblematiek een nieuwe markt. Hij nam daartoe een kleine firma over en bouwde die systematisch verder uit. Zoon Paul stelt ondertussen al 13 mensen tewerk.

T.V.D (oorspronkelijk Technische Veiligheidsdienst) levert nu beschermingsmiddelen aan alle industriële sectoren over het hele land. De onderneming heeft daartoe exclusieve verdelingsrechten van belangrijke groepen zoals Sioen, Stoko, Alpine, Bollé, Dunlop, Engel enz. “Het gaat ons uiteraard vooral om grote reeksen”, zegt Paul Van De Ven. “Zoals met Cepa, de haven van Antwerpen waar we 100.000 stuks ondergoed mogen aan leveren. Wij kleden de arbeiders van top tot teen. We zijn op alles bedacht. Onze klanten kennen ons in dit opzicht. Wij leveren oa. aan Metallo Chimique, Mondelez, Pidpa en talloze gemeentes.”

Crisis? “Voelen wij toch niet. We mogen vandaag echt niet klagen. Ik denk dat we in 2012 dezelfde resultaten neergezet hebben  als in 2011.”

T.V.D. runt in Beerse een grote toonzaal en beschikt in zijn magazijn over grote voorraden. “Wij doen een beroep op traders die voor ons de markten afzoeken. Kwaliteit is darbij onze eerste prioriteit.”