10% meer omzet bij Ijsklokje

De zomer is niet zo mooi geweest. Ijsverkopers moeten het nu eenmaal van veel zon hebben. “Dat neemt niet weg dat we ook de in de regenmaanden goed gepresteerd hebben,” zegt Marc van Gils van Ijsklokje. “Onze huis-aan-huis verkoop liep al die weken heel goed.”

Ijsklokje is goed bekend in de Kempen en de hele provincie Antwerpen. De 33 wagens van de firma zijn overal te zien. Ze verkopen in de zomer voornamelijk ijs. In de andere maanden bieden ze vlees en groenten aan.

Het Ijsklokje is gegroeid uit het initiatief van vader Staf van Gils die in 1974 na zijn melkronde met een kleine ijsmachine op ambachtelijke wijze ijs ging maken. Hij had daartoe het recept gekregen vane en bevriende bakker. Zijn aanbiedingen sloegen zo goed aan dat vader Staf allengs zijn melkwagen inruilde voor een heuse diepvrieswagen. Sindsdien ging het almaar in stijgende lijn. In 1993 nam het Ijsklokje de Worstman over en leverde sindsdien ook vlees aan huis. Enkele jaren later kwam er nog een groothandel bij die onder meer de ziekenhuizen in de regio bedient met groenten en vlees.
“We hebben al sterke maanden achter de rug”, zegt Marc van Gils. “Ik denk dat we onze omzet dit jaar met 10% kunnen verhogen. We hebben heel intensief gewerkt en de resultaten zijn onderhand merkbaar.”

Het Ijsklokje haalt dit jaar ongetwijfeld de kaap van de 4 miljoen liter ijs.

Marc en zijn broer Paul van Gils stellen vandaag zo’n 50 mensen tewerk in hun vestigingen van Weelde en Poederlee. Het wagenpark bestaat nu uit 33 bestelwagens.