Beveiligings- en netwerkspecialist DNCS uit Gierle bestaat 10 jaar en dat zullen we geweten hebben. Het bedrijf lanceert net nu Lensi, wat staat voor Low Energy Network Security Integration. Het is een trackingsysteem waarmee je met slimme sensoren verplaatsbare voorwerpen kunt monitoren en beheren en dat op een kostenefficiënte manier.

“We koppelen beeld met data en gebruiken het Internet of Things voor een efficiënte opvolging”, legt CEO Gust Dierckx uit. “Beelden en data vanuit het voorwerp, bijvoorbeeld een vrachtwagen, worden naar een op maat gemaakt softwareplatform gestuurd. Op die manier is de klant altijd 100% op de hoogte van de status van het materiaal.”

Return on investment
Via locatietracking kent de klant op elk moment de locatie van zijn toestellen. Verder weet hij perfect hoe lang een toestel operationeel is en door videobeelden kan eventuele schade in kaart worden gebracht. “Sensortechnologie, waarin we de camera’s en de Lensi-module kunnen onderbrengen, zorgt vandaag voor veel meer dan gewoon beelden op schermen”, aldus nog Gust Dierckx. “We gaan altijd voor een return on investment. Met onze knowhow kunnen we camera’s geld laten terugverdienen. Bedrijven die nu al camera’s hebben, gaan weten hoe en wanneer er iets binnenkomt.”

Met Lensi richt DNCS zich naar de logistieke en transportsector, de verhuurmarkt van hoogwerkers, aanhang- en koelwagens, oldtimers, caravans en motorhomes en pallettransport. “Ook zijn we al aan het praten met de verzekeringssector”, zegt Gust Dierckx.

Op 24 mei lanceert DNCS Lensi tijdens een speciaal event in het bedrijfsgebouw in Gierle.

Wat Lensi precies doet, wordt uitgelegd in dit filmpje.

Bekijk hier alle video's van Made in Kempen.