4 juni wordt een hoogdag voor Groep F&S uit Heist-op-den-Berg, gespecialiseerd in totaalinrichting. Het bedrijf houdt dan een groot feest ter ere van zijn 10-jarige bestaan met optredens van Lindsay en Jan Smit in een tent aan het Hof van Riemen, die de dag voordien dienst doet voor de Heistse Pijl. “Die wielerwedstrijd viert ook haar 10de verjaardag. Met Groep F&S zijn we één van de hoofdsponsors, waarmee we onze lokale verankering versterken”, zegt Filip Oost, medezaakvoerder van Groep F&S.

Groep F&S begon als tweemanszaak met Filip Oost en Steve Van den Broeck. De focus lag voornamelijk op parket en laminaat, maar stelselmatig groeide de zaak naar een specialist in totaalinrichting voor particulieren en bedrijven.

“10 jaar geleden begonnen we in Wiekevorst. We ontvingen de mensen in een chalet in de tuin”, doet medezaakvoerder Steve Van den Broek het verhaal. “Na enige tijd konden we dit niet meer combineren met onze dagelijkse job en besloten we voluit voor het nieuwe avontuur te gaan. Een contract met Lidl voor de opbouw en het onderhoud van hun winkels gaf ons op een bepaald moment een enorme boost, waardoor we vrij snel konden groeien.”

Naar 40 medewerkers
Sinds 2010 bevindt het bedrijf zich in het industriepark in Heist-op-den-Berg. “Vandaag beschikken we over een gebouw van 3.300 vierkante meter, waarvan 1.100 vierkante meter toonzaal en 2.200 vierkante meter met een volledig ingerichte schrijnwerkerij en atelier. Ook het aantal medewerkers nam in die tien jaar fors toe, van 2 naar 40”, verduidelijkt Filip Oost.

Groep F&S bouwde in al die tijd een mooi klantenbestand uit: Lidl, JBC, Avance Shoes, Colora,… Ook Tomorrowland mag het bedrijf op het lijstje zetten. “Ook in de regio hebben we al mooi werk afgeleverd: de nieuwe New Van Heukelom, Tuinhoutcentrum ’t Goor, ACS, de nieuwe vloer in de polyvalente zaal van CC Zwaneberg, de pop-up winterbar Moose”, somt Steve Van den Broeck op.

In het najaar, wanneer de showroom is verbouwd, plant Groep F&S een opendeurweekend. Er komt een vernieuwde afdeling keukens en maatwerk.