10 jaar geleden leverde L&L Stage Service uit Herentals licht en geluid voor 1 podium op Tomorrowland. Anno 2017 verzorgt het audiovisueel bedrijf er de techniek voor 10 podia, goed voor 450 luidsprekers, meer dan 1.000 lampen en meer dan 50 km kabel.

“Het begon allemaal met Heaven, de toenmalige oudejaarsparty in Hilton Antwerpen van ID&T, het bedrijf achter Tomorrowland”, vertelt Bart Weyts, zaakvoerder van L&L Stage Service. “We werden gevraagd om licht en geluid te leveren op het feest. Al snel volgden enkele andere evenementen en uiteindelijk ook het Café d’Anvers-podium op Tomorrowland 2007.”

Tot 40 medewerkers actief
Het dancefestival vindt dit jaar voor de 13de keer plaats, gespreid over 2 weekends: het voorbije en het volgende. Ruim 2 weken voor de eerste festivaldag begonnen medewerkers van het Kempense bedrijf al met opbouwen. Op de drukste dagen heeft het er 40 medewerkers aan het werk, zowel vaste als freelancers. Op showdagen zijn er dat 24, in principe een klank- en lichttechnicus per podium.

“Tomorrowland is voor ons momenteel het belangrijkste dancefestival”, aldus nog Bart Weyts. “Technisch gezien is dit niet het moeilijkste. De dj’s mixen hun muziek en wij regelen de tonen bij, bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel volk er voor het podium staat. Echte live-bands vragen veel uitgebreidere audio omdat elke instrument apart moet worden versterkt.”

“De mensen achter ID&T zijn fantastische, creatieve personen met soms gekke ideeën en uitdagingen die het festival hebben gebracht waar het nu staat. Deze uitdaging mee mogen realiseren geeft elk jaar opnieuw een grote voldoening voor heel ons team”, aldus nog de zaakvoerder.