10 faillissementen in de Kempen

De rechtbank van koophandel  Antwerpen afdeling Turnhout sprak tien faillissementen uit. Telkens waren het de zaakvoerders zelf die de stekker uit het contact trokken en de boeken hebben neergelegd. Voor zover bekend was er  één onderneming bij die nog personeel in dienst had.

Bij DConcepts International bvba, een bedrijf dat gespecialiseerd was in reclamestands  en gevestigd aan de Greesstraat in Herentals waren nog twee bedienden aan de slag.  Advocate Klaartje Claeys krijgt als curator het dossier in handen.  In Turnhout is verder de bvba  Bouw & Renovatiewerken,  met zetel aan de Herentalsstraat  failliet. Wim Roefs en Wim Nysmans zijn de curatoren.

Aan de Asberg in Retie valt het doek over de algemene schrijnwerkerij Johan Smets bvba. De  curator is Tom Van Even.  Nog in Retie  maar aan de Turnhoutsebaan, gaat het licht uit bij de cv DVH Riolering, een onderneming die naast riolering – ook  bestratingswerken uitvoerde. Ook zaakvoerder Davy Vanheuckelom is failliet.  Rudi Van Gompel en Tom Robeyns zijn de curatoren.

De bvba Copier Group Belgium was een handel in copieërapparaten en printers gevestigd aan Rauwelkoven in Geel.  De curator in deze zaak is Gert Verreyt.

De bvba Menten Management en Consulting  tekende voor bedrijfsadviezen. De onderneming opereerde vanuit de Turnhoutsebaan in Kasterlee. De curator is Klaartje Claeys.

Wim Roefs en Wim Nysmans zijn de curatoren die het faillissement van de bvba Tomi afhandelen. Deze drankenhandel was gevestigd aan de Begijnenhei in Merksplas.

De bvba Coast Trading, De Oude Eik in Ravels, tekende voor de verkoop van verlichting voor slagerijen.  Ook hier legden de zaakvoerders zelf de boeken neer.  Patrick De Ferm is curator.

Tot slot werd ook Wendy Beckers op eigen aangifte failliet verklaard. De vrouw baatte aan de Sprietstraat in Mol een voedingswinkel uit. De curatoren in deze zaak zijn Antje Van Overstraeten en Gert Hermans.  (Marc Peeters)