Donderdag 7 december vindt opnieuw Réveillon plaats, een event van Voka-Kempen dat jaarlijks meer dan 500 ondernemers op de been brengt. Gastbedrijf dit jaar is Adams Polendam in Beerse. Dat maakt een hal met 10.000 ton zand leeg om de bezoekers te kunnen ontvangen. Het recyclagebedrijf investeerde dit jaar trouwens al meer dan 2 miljoen euro in rollend materieel en containers.

“We kregen de vraag van Voka of het evenement bij ons kon plaatsvinden”, zegt zaakvoerder Ronny Adams. “Aanvankelijk was het de bedoeling om dit op onze nieuwe locatie in Geel te doen. Maar daar bleek de prijs toch te hoog om er onze hangar in orde te brengen.”

En dus werd het de hoofdvestiging in Beerse. Maar daar moet wel 10.000 ton zand uit de loods in kwestie worden gereden, een klus waar ze bij het bedrijf zo’n week mee bezig zullen zijn. “We gaan die tijdelijk buiten stockeren en nadien gebruiken voor het nieuwe afvaloverslagstation van IOK in Beerse, waarvoor wij de grondwerken zullen uitvoeren.”

Forse investeringen
Adams Polendam is trouwens nog meer bezig met de toekomst. Het bedrijf investeerde dit jaar al zo’n 2 miljoen in 2 nieuwe wielladers, 4 kranen en een 70-tal containers. “Dat is deels een vervanging van versleten containers maar ook een uitbreiding van het aantal. We hebben er nu een 500-tal”, rekent Ronny Adams. Daarin zijn de containers meegerekend van Containerdienst Van Gestel, dat eind jaren ’90 werd overgenomen.

2 jaar geleden opende het bedrijf na Beerse en Massenhoven een 3de vestiging in Geel. “Daar gaan we dit jaar de kaap van de 100.000 ton bereiken. Dat had ik bij de opstart nooit durven denken”, aldus nog de zaakvoerder. Op deze locatie zijn intussen 4 medewerkers actief, in totaal bij de groep zijn er dat een 70-tal.