De gratis online tool Secret Santa Organizer van digitaal agentschap Intracto uit Herentals heeft de kaap van 1 miljoen gebruikers overschreden. Sinds de start in 2012 werden via het platform al bijna 13.000 kerstfeestjes in meer dan 48 landen georganiseerd. Via de tool kan je makkelijk ‘strootjes trekken’ wie voor wie iets koopt en wenslijstjes invullen.

In 2012 startte Intracto met een klein intern project. Het opzet was om niet langer fysiek namen te trekken voor het uitwisselen van kerstgeschenken, maar om met een druk op de knop erachter te komen wie jij gelukkig maakt met een cadeautje. “Ons eerste jaar waren we al enthousiast over 800 deelnemers, we hadden nooit gedacht om de kaap van 1 miljoen te bereiken,” aldus medeontwikkelaar Tom Van Looy. “Er zijn nog nooit zoveel deelnemers geweest en de grootste piek van eind december moet nog komen.”

Internationaal succes
Het kleine, interne project van Kempense bodem evolueerde naar een internationaal succes. Intussen organiseert Secret Santa Organizer in meer dan 48 landen kerstfeestjes. De meeste bezoekers komen uit Australië, gevolgd door Amerika, Mexico en Canada. Nog een opmerkelijk cijfer is de evolutie van desktop naar mobiel. In 2016 gebeurden meer dan de helft van de bezoeken met een smartphone, in 2012 was dat amper 10%.

“Iedereen bij Intracto werkt mee aan Secret Santa, van onze strategen en developers tot onze marketingteams”, aldus CEO Pieter Janssens. “We zijn benieuwd wat 2017 brengt en ook naar wat er allemaal onder onze kerstboom ligt.”