Bij Janssen Pharmaceutica in Beerse is het 1-jarig bestaan van de incubator JLINX gevierd. Dat gebeurde in aanwezigheid van talrijke prominenten, waaronder staatssecretaris De Backer en gedeputeerde Bellens. Momenteel hebben 6 bedrijven zich onder de vleugels van JLINX gevestigd. Meer dan 300 stelden zich kandidaat.

“Van de 6 bedrijven die we mogen verwelkomen op onze campus, hebben er al 4 een officieel contract, de 2 andere volgen nog”, legt Frederick Wittock van Janssen Pharmaceutica uit. “Het doel is om tegen het einde van dit jaar een onderdak te bieden aan een 10-tal firma’s.” Op een periode van 3 jaar moeten dat er een 20-tal worden. Die moeten werk geven aan zo’n 150 medewerkers.

De bedrijven leggen zich toe in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Janssen biedt hen niet enkel infrastructuur maar ook expertise en kapitaal. Het project kreeg 2,1 miljoen Efro- en Vlaamse steun. “Dit is een extra boost om deze regio op de internationale kaart te zetten als topper in de gezondheidszorg. Zo komen baanbrekende medische innovaties sneller bij de mensen die ze nodig hebben en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait”, reageert Stef Heylen, CEO bij Janssen Pharmaceutica.