Het nieuwe bedrijventerrein aan de Veedijk in Turhout is klaar om bijkomende ondernemingen te ontvangen, vooral uit de logistieke en bouwsector. Een deel is al gestart met bouwen, andere steken binnenkort de eerste spade in de grond. De uitbreiding is 42ha groot en een 20-tal ondernemingen heeft al gekocht. Die zullen er op termijn zo’n 1.500 mensen tewerkstellen.

De logistieke dienstverlener Van Rooijen is nu gevestigd aan de Schietstandlaan in Turnhout en kocht aan de Veedijk ruim 4ha bij. “Daar bouwen we ons Pharma Warehouse”, zegt zaakvoerder Henry van Rooijen. “Hiermee willen we ons profileren als dienstverlener voor farmaceutische producten.” Er komen in totaal 3 magazijnen waarvan het eerste eind deze maand in gebruik wordt genomen. Bovenop de 225 werknemers die er momenteel zijn, creëert Van Rooijen nog eens 130 nieuwe arbeidsplaatsen.

Ook Aldi verhuist zijn verdeelcentrum vanuit Rijkevorsel naar de nieuwe site en kocht daarvoor een terrein van 12 ha. De supermarktketen neemt zich voor 100 extra mensen in dienst te nemen, bovenop de 150 die er nu werken.

Momenteel blijft er nog 7 hectare over, waarvan 5ha langs de E34. Die zijn bestemd voor dienstverlenende bedrijven voor onderzoek en ontwikkeling.

Heinz
Directeur Kris Vreys van intercommunale IOK, die de uitbreiding van de Veedijk ontwikkelde, maakt bekend dat Confisserie Roodthooft de voormalige gebouwen van Heinz aan de Bleukenlaan heeft gekocht. De onbebouwde grond gaat naar het aanpalende Astra Sweets. Soudal wil dan weer de eigendommen van het failliete Sunnyland kopen. De siliconenproducent zal trouwens ook bouwen op de Veedijk.