Bij bouwbedrijf DCA uit Beerse is de voorbije weken een grote geldinzameling gehouden voor de vzw LCH. Die ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en opsporing van de gelijknamige immuunziekte. Vooraf werd een bedrag van 1.500 euro vooropgesteld. Het werd uiteindelijk 4 keer zoveel.

Bij DCA wordt jaarlijks een goed doel gesteund. Vorig jaar was dat de instelling Giels Bos in Gierle. Dit jaar was er een directe link met 1 van de werknemers. “Yannick, de kleinzoon van 1 van de medewerkers van DCA, lijdt aan LCH”, vertelt communicatieverantwoordelijke Isabelle Huybrechts. “Aanvankelijk was het idee om de vzw 2.000 euro te schenken. Maar vanuit de commerciële dienst kwam het idee om daar een grotere actie aan te koppelen.”

Kerstpakketten
Er werd beslist om kerstpakketten met vooral chocoladeproducten te verkopen, zowel bij de eigen werknemers als bij externe partners. Dat werd een groot succes. In totaal leverde dat een winst op van 4.000 euro en daar bovenop legde de directie nog eens 2.000 euro bij. Via de actie De Warmste Week van Studio Brussel wordt dat bedrag overgemaakt aan de vzw LCH. De cheque werd vanmiddag plechtig overhandigd.

“Het was de eerste keer dat we een dergelijke actie deden”, zegt Isballe Huybrechts. “De bedoeling is om dit volgend jaar te herhalen. Welk goed doel we dan zullen steunen, moeten we nog bekijken.”