Mars Food investeert dit jaar 4 miljoen in zijn Olense rijstfabriek. Tussen 2018 en 2025 gaat het om nogmaals 30 miljoen. Dat is bekendgemaakt tijdens de officiële viering van de 40ste verjaardag van de Kempense Uncle Ben’s-vestiging.

Enerzijds is het de bedoeling om de fabriek technologisch en competitief scherp te houden en anderzijds het globale expertisecentrum voor droge rijst te blijven binnen Mars. Dit voor wat betreft onderzoek & ontwikkeling, wetenschappelijke ontwikkeling en productie.

Groeiende markt
De Olense vestiging telt 150 medewerkers en heeft een capaciteit van 115.000 ton rijst per jaar. 95% is bestemd voor export met als belangrijkste markten Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De fabriek bevoorraadt ook de Belgische markt waar rijst jaarlijks met 1,5 tot 2% groeit. Vandaag koopt 24% van de Belgische gezinnen ten minste 1 keer Uncle Ben’s rijst per jaar.

De fabriek in Olen gebruikt sinds begin dit jaar 100% hernieuwbare elektriciteit en recycleert al 10 jaar volledig haar afval.

Mars Food kondigt aan dat het wereldwijd tegen 2021 20% minder zout zal gebruiken in haar producten en tegen volgend jaar minder suiker toe te voegen in bepaalde sauzen en lichte maaltijden. Tegen 2020 moet 50% van het rijstgamma volkoren granen of peulvruchten bevatten.